Log In Sign Up

Yeast Infection After ET


Welcome to the JustMommies Message Boards.

We pride ourselves on having the friendliest and most welcoming forums for moms and moms to be! Please take a moment and register for free so you can be a part of our growing community of mothers. If you have any problems registering please drop an email to boards@justmommies.com.

Our community is moderated by our moderation team so you won't see spam or offensive messages posted on our forums. Each of our message boards is hosted by JustMommies hosts, whose names are listed at the top each board. We hope you find our message boards friendly, helpful, and fun to be on!

Reply Post New Topic
  Subscribe To TTC by IVF LinkBack Topic Tools Search this Topic Display Modes
  #1  
July 20th, 2011, 10:30 AM
Veteran
Join Date: Mar 2011
Location: CA
Posts: 117
Hi ladies,

I think I may have a yeast infection. I noticed it was slightly itchy but not unbearable. I've noticed this since last week. I think it might be the doxcycline I was on for the ET.

I did a quick search online and in the forum, and I got the impression that it's not safe to use Monistat or anything in the first trimester. Most tried natural remedies first.

I just came back from my 2nd beta, and my RN said it's totally safe for me to use the Monistat 3 or Monistat 7.

Anyone else developed one too after their ET?

Thanks!
__________________

Me - 31 - Premature Ovarian Failure, Lazy Ovary, Tubal Factor
DH - 32 - Perfect
Furbabies - 2 Woof Woof

Ectopic - August 2009

IUI #1 - March 2011 - BFN

IVF #1 - July 2011 - Antagon Protocol
07.04 - ER - 4 retrieved
07.05 - 3 fertilized
07.06 - 2 Grade A, 1 Grade B
07.07 - ET - 2 embies, 0 snowbabies
07.18 - 1st Beta - 117 - BFP!
07.20 - 2nd Beta - 307
08.01 - 1st U/S - singleton!
08.08 - 2nd U/S - HB 141bpm
Reply With Quote
  #2  
July 20th, 2011, 01:30 PM
LindseyE117's Avatar Wookie's Girl
Join Date: May 2009
Location: Texas
Posts: 3,741
I got one after I started my first round of anitibiotics. The antibiotics kill all the good bacteria in there so it is normal. I was prescribed the pill version though and it took care of it in 1 day. I wasn't pregnant then though.
__________________

Thank you Shortcake for my beautiful siggy!
Reply With Quote
  #3  
July 20th, 2011, 10:29 PM
Veteran
Join Date: Mar 2011
Location: CA
Posts: 117
I had the on-call doctor paged and she told me that Monistat is ok to use. I got DH to go get me the Monistat 3.

Gosh, I really hope it won't jeopardize anything. Worried and nervous.
__________________

Me - 31 - Premature Ovarian Failure, Lazy Ovary, Tubal Factor
DH - 32 - Perfect
Furbabies - 2 Woof Woof

Ectopic - August 2009

IUI #1 - March 2011 - BFN

IVF #1 - July 2011 - Antagon Protocol
07.04 - ER - 4 retrieved
07.05 - 3 fertilized
07.06 - 2 Grade A, 1 Grade B
07.07 - ET - 2 embies, 0 snowbabies
07.18 - 1st Beta - 117 - BFP!
07.20 - 2nd Beta - 307
08.01 - 1st U/S - singleton!
08.08 - 2nd U/S - HB 141bpm
Reply With Quote
Reply

Topic Tools Search this Topic
Search this Topic:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 10:55 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0